CADÀVERS URBANÍSTICS

El títol l'he pres manllevat, m'ha semblat del tot adient. Més avall hi posaré l'enllaç a articles d'una arquitecta que ha documentat molts "cadàvers urbanístics" i que m'han semblat molt interessants.
La cosa va començar estant de vacances. Al costat del lloc on m'allotjava, a l'Ametlla de Mar, hi vaig veure vestigis del que semblava una urbanització abandonada. Evidentment m'hi vaig acostar i deunidó el que hi vaig trobar. Hi ha molts € enterrats, allà, en forma d'asfalt, voreres, instal·lacions, serveis, enllumenat... Crec que no devia faltar gaire per poder comercialitzar parcel·les quan la urbanització va esdevenir cadàver. 
Al final, només una cicatriu enorme en el paisatge.

Vist de forma global, es tracta d'un desastre amb totes les lletres, un subproducte de l'explosió de la bombolla immobiliària.

Tampoc faré gaire moralina de la cosa, fet i fotut uns per massa llestos i altres per massa rucs però qui més qui menys va contribuir amb un granet d'aire a botir el globus. Si almenys aquests cadàvers ens servissin per recordar...

1 comentari:

Sergi ha dit...

El més greu del cas, penso, és la pasta que algú es va embutxacar per la concessió d'aquestes obres que mai es van acabar, o mai es van implementar. Quan es va acabar el pressupost tot es va parar, però qui ho havia autoritzat ja havia cobrat.