CADÀVERS URBANÍSTICS

El títol l'he pres manllevat, m'ha semblat del tot adient. Més avall hi posaré l'enllaç a articles d'una arquitecta que ha documentat molts "cadàvers urbanístics" i que m'han semblat molt interessants.
La cosa va començar estant de vacances. Al costat del lloc on m'allotjava, a l'Ametlla de Mar, hi vaig veure vestigis del que semblava una urbanització abandonada. Evidentment m'hi vaig acostar i deunidó el que hi vaig trobar. Hi ha molts € enterrats, allà, en forma d'asfalt, voreres, instal·lacions, serveis, enllumenat... Crec que no devia faltar gaire per poder comercialitzar parcel·les quan la urbanització va esdevenir cadàver. 
Al final, només una cicatriu enorme en el paisatge.

Vist de forma global, es tracta d'un desastre amb totes les lletres, un subproducte de l'explosió de la bombolla immobiliària.

Tampoc faré gaire moralina de la cosa, fet i fotut uns per massa llestos i altres per massa rucs però qui més qui menys va contribuir amb un granet d'aire a botir el globus. Si almenys aquests cadàvers ens servissin per recordar...

ESTOCOLM

Doncs sí, uns dies de visita a Estocolm! Comencem amb unes cases pintades de vermell, molt típiques a tota Suècia, però ja difícils de trobar a la capital. La curiositat d'aquest color és que en contra del que es podria pensar, no respon ben bé a una particularitat estètica dels suecs de fa 2 segles, sinó a un tema molt més pràctic, i és que simplement utilitzaven aquest pigment que s'obtenia d'una mina de coure perquè era el mètode més econòmic per conservar la fusta. A poc que una família tenia més diners, la pintava d'una altre color, per exemple de blanc, que en aquell moment era un pigment molt més car en aquella zona, i que venia a dir:  ei! jo tinc més calers que els meus veïns de cases vermelles!  Fa dos segles a Suècia no estacaven els gossos amb llonganisses precisament... Tot roda ;-) PD: He complementat la informació per escriure aquesta entrada amb la d'un bloc ben interessant (llàstima que fa mil anys que no s'actualitza) survivinginstockholm

SANT SALVADOR

Sant Salvador (Alt Empordà) | novembre '07

NAMÍBIA (VI)

Oryx a Etosha (Namíbia)
Etosha National Park (Namíbia) | setembre '09