Ja fa temps que faig provatures per aconseguir més riquesa tonal a les fotografies (els moderns en diuen “rang dinàmic”), que si màscares de luminància, que si combinació d’exposicions a partir de màscares, que si filtres, etc… (l’HDR radioactiu no, no m’agrada gens). En aquesta ocasió he provat un pluggin per LR basat en Enfuse, i he trobat que és molt pràctic, i de resultats ben reeixits, almenys com a una primera aproximació. Simplement seleccionant 3 fotografies de la mateixa escena, exposades com cal per aconseguir aquest resultat, sense haver-se de barallar gaire amb l’ordinador treu un primer resultat molt correcte (a parer meu), després ja hi ha l’art del retocador, però això ja és un altre tema.

Una prova. La foto grossa és la combinació de les 3 que surten més avall, que estan fetes utilitzant un trespeus i variant la velocitat d’obturació per aconseguir exposicions diferenciades 2 passos entre elles. A partir del resultat obtingut, he seleccionat algunes zones per augmentar-ne el contrast local i una mica de detall, però sense fer-hi massa res més, perquè resulta que el dia que vaig fer aquestes fotos em vaig equivocar (feia poc que tenia la màquina nova) i en lloc de gravar les fotos en RAW que és com “Déu mana”, es van gravar en .jpg i per tant, poca edició admeten. Però mira, per il·lustrar l’exemple ja va bé.

Si hi ha algú que passa a prop d’aquesta illa i veu aquesta entrada i vol compartir experiències en això d’augmentar la riquesa tonal de les fotografies, que faci un crit 😉

RECASENS #1

dif_expos