ESTOCOLM

Doncs sí, uns dies de visita a Estocolm! Comencem amb unes cases pintades de vermell, molt típiques a tota Suècia, però ja difícils de trobar a la capital. La curiositat d'aquest color és que en contra del que es podria pensar, no respon ben bé a una particularitat estètica dels suecs de fa 2 segles, sinó a un tema molt més pràctic, i és que simplement utilitzaven aquest pigment que s'obtenia d'una mina de coure perquè era el mètode més econòmic per conservar la fusta. A poc que una família tenia més diners, la pintava d'una altre color, per exemple de blanc, que en aquell moment era un pigment molt més car en aquella zona, i que venia a dir:  ei! jo tinc més calers que els meus veïns de cases vermelles!  Fa dos segles a Suècia no estacaven els gossos amb llonganisses precisament... Tot roda ;-) PD: He complementat la informació per escriure aquesta entrada amb la d'un bloc ben interessant (llàstima que fa mil anys que no s'actualitza) survivinginstockholm

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Molt diferent al record que tinc d'aquesta ciutat, que em va semblar una metròpoli moderna i atapeïda, amb la peculiaritat d'estar repartida en diverses illes, això sí.

atzu ha dit...

Ei Xexu!
Sí totalment d'acord, aquestes imatges no responen pas al que avui dia és aquesta ciutat, són ben bé vestigis pintorescs del passat. També t'he de dir que per ser capital d'un país no la vaig pas trobar excessivament bulliciosa.